Liberaal Joodse Gemeente Rotterdam.

04 juni 2020 | 12 Sivan 5780

Joodse zorgorganisaties

Joodse zorgorganisaties

Hierbij treft u een overzicht aan van de diverse Joodse organisaties voor de regio groot Rotterdam (Zuid-Holland-Zuid) en van datgene wat deze organisaties u op het gebied van zorg en informatie te bieden hebben.

U kunt zich tot ons wenden m.b.t. de volgende onderwerpen:

  • Psychosociale problemen
  • Posttraumatische verwerking anno 21e eeuw, met als mogelijke achtergrond WO II
  • Sjabbat en Feestdagen
  • Joodse eet- en drinkgewoonten (wat is koosjer –toegestaan- en wat niet )
  • Overlijden / begraven / rouwverwerking

 

Contactgegevens van de Joodse zorgorganisaties:

JMW (Joods Maatschappelijk Werk) is de landelijke welzijnsorganisatie voor de Joodse gemeenschap in Nederland. JMW kent een uniek aanbod van hulpverleningsactiviteiten en sociaal-culturele activiteiten voor iedereen met een Joodse achtergrond. JMW is gespecialiseerd in de problematiek van vervolgingsslachtoffers.

In Rotterdam en omgeving kunt u bij JMW terecht voor de volgende zaken:

Hulpverlening bij levensvragen, praktische problemen en psychosociale problemen; vragen rondom de WUV en andere sociale uitkeringen; jeugdzorg en ouderenzorg. U kunt de maatschappelijk werkers bereiken op telefoonnummer 010-4668666 of via het hoofdkantoor op nummer 020-5776577 en op het e-mail adres jmw.rotterdam@joodswelzijn.nl 

Vriendschappelijk huisbezoek, begeleiding buitenshuis en hand- en spandiensten worden verzorgd door vrijwilligers. U kunt de afdeling Vrijwilligerswerk bereiken via het hoofdkantoor op telefoonnummer 020-5776577 en op het e-mail adres info@joodsevrijwilligers.nl

Sociaal culturele activiteiten voor 50-plussers, zoals gezellige (koffie) bijeenkomsten, gezamenlijke viering van Joodse feestdagen, themabijeenkomsten etc. worden ook in Rotterdam gehouden!

Voor meer informatie kunt u bellen met het hoofdkantoor op nummer 020-5776566 of mailen naar het adres info@joodseactiviteiten.nl

 

Sinai Centrum (GGZ instelling)

Voor wie is het Sinai Centrum? Het Sinai Centrum is een Joodse instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Het Sinai Centrum is gespecialiseerd in de behandeling voor de meest voorkomende psychische klachten bij de Joodse doelgroep en voor psychotrauma in het algemeen. Van oudsher staat de Joodse identiteit van het centrum centraal. Deze uit zich in waarden als zorg voor elkaar, saamhorigheid en laagdrempeligheid. Deze zorg is er voor iedereen, ongeacht achtergrond of religie. Het Sinai Centrum is het enige Joodse centrum voor psychotrauma expertise en geestelijke gezondheidszorg in Europa.

Het Sinai Centrum is gevestigd in Amstelveen en Amersfoort. Bovendien biedt het ambulante begeleiding vanuit dependances in Groningen, Arnhem, Rotterdam en Den Haag. Adres van de dependance in Rotterdam: Goudsesingel 130, 3011 KD  Rotterdam.

Aanmelden polikliniek: Cliënten kunnen zelf bellen voor aanmelding, maar een verwijsbrief van de huisarts, psychiater of GGZ-instelling is noodzakelijk. Op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 16.30. Aanmelding locatie Rotterdam loopt via cliëntenadministratie Amstelveen: 020-545 7257.

Aanmelden kliniek: GGZ-instellingen en vrijgevestigde  psychiaters kunnen cliënten aanmelden bij de opnamekliniek voor volwassenen en ouderen in Amstelveen. Bent u huisarts, dan verloopt een aanmelding via de regionale crisisdienst. De aanmeldcoördinator is op werkdagen bereikbaar van 08.00 uur tot 16.00 uur via 020 545 7259. De telefoon wordt niet aangenomen in de avonduren en in het weekend.

 

Liberaal Joodse Gemeente Rotterdam

Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de Liberaal Joodse Gemeente te Rotterdam. Klik hier voor onze contactgegevens.

Mocht u overwegen om Liberaal Joods begraven te worden, neemt u dan tijdig contact op met onze rabbijn of secretariaat. Wilt u informatie over Joods begraven of rouwrituelen kunt u ook contact met ons opnemen of kijken op onze webpagina inzake overlijden.

Nieuws

Fotoalbum toegevoegd: Dagtocht Rotterdam op 25 augustus 2019 Lees meer >>
Fotoalbum toegevoegd: Poerim 5780 Lees meer >>
De Rabbijn legt uit: Afstand ... Lees meer >>

juni

  • <  
  •   >
z m d w d v z
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30