Liberaal Joodse Gemeente Rotterdam.

27 november 2022 | 3 Kislev 5783

Meer Joods in Nederland

Meer Joods in Nederland

UVA Middenoosten studies

De bachelors Hebreeuws en Arabisch bieden per 1 september 2016 een gezamenlijk onderwijsprogramma aan. In het eerste studiejaar leg je een goede basis op het gebied van taal, cultuur en maatschappij met een propedeuse Hebreeuws of Arabisch. Hierna ga je verder in Joodse studies en Hebreeuws, Arabische studies of Middle Eastern Studies.

 

Rijks Universiteit Groningen

Midden-Oostenstudies in Groningen stelt het moderne Midden-Oosten centraal met nadruk op actuele ontwikkelingen. Er zijn vier kernthema’s: geschiedenis, politiek, cultuur en religie. De studie van Arabisch of Hebreeuws gekoppeld aan een verblijf in het Midden-Oosten is een essentieel onderdeel van deze opleiding. Midden-Oostenstudies Groningen biedt veelzijdige kennis en expertise die in deze tijd hard nodig zijn.

 

Volksuniversiteiten

Verschillende volksuniversiteiten (bijvoorbeeld in Den Haag en Rotterdam) bieden cursussen Hebreeuws en Iwrit op verschillend niveau.

 

Levisson Instituut

Ons eigen Levisson instituut leidt rabbijnen op en organiseert cursussen voor mensen die actief zijn of willen worden in een Joodse gemeente.

 

Hoewel Crescas en het studiecentrum alleen maar losse cursussen aanbieden, zetten we ze er voor de volledigheid nog even bij.

Studiecentrum LJG Amsterdam

Het Studiecentrum van de LJG-Amsterdam organiseert cursussen en studiebijeenkomsten over allerlei Joodse onderwerpen voor alle leden van de LJG's en hun partners.

 

Crescas

Crescas biedt al jaren een breed aanbod aan cursussen over Jodendom voor een breed publiek.

 

Nieuws

Fotoalbum toegevoegd: installatie Rabbijn Peter Luijendijk op 19 juni 2022 Lees meer >>
De Rabbijn legt uit: Offer... Lees meer >>
Fotoalbum toegevoegd: op Sjabbat 21 mei 2022 nam Albert afscheid als rabbijn van onze LJG Lees meer >>

november

  • <  
  •   >
z m d w d v z
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30