Liberaal Joodse Gemeente Rotterdam.

27 november 2022 | 3 Kislev 5783

Onze Gemeente

Onze Gemeente

Wij zijn de liberaal joodse gemeente, of ‘kehilla’, in Rotterdam. Wij bewaren de joodse traditie op een manier die is aangepast aan deze tijd en staan voor een levendige en actieve kehilla. Iedereen maakt hierbij een persoonlijke afweging voor het toepassen van de joodse tradities in het dagelijkse leven.

De leden van onze gemeente zijn joden, van jong tot oud, met verschillende achtergronden en afkomstig uit de hele wereld. Wij doen ons best om nieuwe leden op een plezierige wijze te integreren binnen onze warme kehilla.

Binnen de gemeente houden wij regelmatig sjoeldiensten. Daarnaast geven wij onderwijs aan zowel kinderen als volwassenen en beheren wij een kleine bibliotheek. Ook vinden er leuke activiteiten plaats zoals een leesclub en filmavonden. In samenwerking met JMW worden regelmatig koffieochtenden georganiseerd.

Bovendien zijn wij betrokken bij ouderenzorg voor mensen met een joodse achtergrond. In geval van overlijden kan de gemeente een ondersteunende rol spelen bij de joodse begrafenis.

Onze gemeente maakt deel uit van het Nederlands Verbond voor Progressief Jodendom (NVPJ). Dit kerkgenootschap vormt de koepel van de negen Liberaal Joodse Gemeenten in Nederland. Binnen het Verbond zijn negen rabbijnen werkzaam die ook taken vervullen in de krijgsmacht en het gevangeniswezen. Het Verbond is aangesloten bij de World Union for Progressive Judaism.

Binnen het kader van het project "Gebedshuis van de week" heeft de heer Leen la Riviere een film over onze gemeente gemaakt.

Gebedshuis van de week - LJG Rotterdam

Nieuws

Fotoalbum toegevoegd: installatie Rabbijn Peter Luijendijk op 19 juni 2022 Lees meer >>
De Rabbijn legt uit: Offer... Lees meer >>
Fotoalbum toegevoegd: op Sjabbat 21 mei 2022 nam Albert afscheid als rabbijn van onze LJG Lees meer >>

november

  • <  
  •   >
z m d w d v z
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30